Art & Life

Christinart staat voor Christine van Oostrum , paintrice van diverse onderwerpen in realistische stijl. 

Tekenen is voor haar al vanaf jonge leeftijd de manier om vorm te geven aan haar ervaringen en belevingen. 

Het was voor haar dan ook vanzelfsprekend dat zij direct koos voor het vak kunst, schilderen en tekenen als specialisatie op de HAVO en Pedagogische Academie.

Naast docente werkt Christine ook als verpleegkundige en begeleider.

De specialisatie tekenen en schilderen aan de Pedagogische Academie, onder leiding van Ben Luderer, bood haar kennis en inzicht in theorie, techniek en kunstgeschiedenis. Zij onderzocht zelf de expressieve kunst en betekenis van kunst in de samenleving van andere culturen en volken. De liefde voor de ander, met name in de Afrikaanse kunst en mens is altijd deel van haar. 

Naast de specialisaties aan de opleidingen heeft zij diverse trainingen gevolgd bij bekende en gerenommeerde kunstenaars, waaronder Else van der Sloot, Gerd Renshof, Brita Seifert, Dirk Dzimirsky, Cornelis le Maire, Javier Arizabalo.

Als onderzoekend schilderes houdt Christine van een realistische weergave van de figuren, stillevens, dieren en portretten. Haar referenties komen uit opdrachten en vrij werk. 

Christine werkt in diverse technieken waaronder grafiet potlood, kleurpotlood, houtskool, wateroplosbare verf (acryl en aquarel), olieverf. Zij werkt in lagen waarbij langzaam de diepte wordt opgebouwd. 

Deelname groepsexpositie van schilders;
2009, biblitheek Sint Anthonis
2013(?), bibiliotheek Lindenberg Nijmegen 
2019 Galerie Pictura)  Aijen
2019 Museum Heineanum op de Ausstellung Moderne Vogelbilder.
2022 Museum Petershuis Gennep